19.09.2020

Müftü UZUN Veda Etti

İlçe Müftümüz Sayın Mehmet UZUN, Bursa Osmangazi İlçe Müftülüğü görevine atanması münasebetiyle, ilçemize veda etti. 2017 yılı Nisan ayında ilçemizdeki görevine başlayan Müftü UZUN, başta dokuz adet 4-6 yaş Kur’an Kursu faaliyete sokması olmak üzere bir çok hizmete öncülük yapmıştır.

Müftümüz Sayın Mehmet UZUN İlçemize veda ederken şunları söyledi;

“Sevgili Çayeli Halkı ! Konuşmaların en zor olanı veda konuşmalarıdır. İnsan bir yolcudur! Çocukluktan gençliğe, gençlik ten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebediyet âlemine kadar yolculuğu devam eder. Osmangazi Müftüsü görevine atanmış bulunmaktan dolayı güzel Çayeli’mizdeki  görevime, dolayısıyla siz değerli Çayeli halkına veda etmek durumundayım.

Çayeli’mizdeki 3 yıl 5 aylık görev sürem boyunca Çayeli halkının destekleriyle 4-6 yaş Kur’an Kurslarına büyük önem göstererek 9 yeni Kur’an Kursu açılışı yaptık. Yine halkımızın desteği ile İlçemizde 2017 yılında 58 olan Vekaletle Kurban Bağışını 2020 yılında 791’e yükselttik. Daha bir çok hizmete imza attık. Elhamdülillah, bu zaman zarfı içerisinde birbirimizi kırmadan iyi bir ortamda kanuni olarak bize tevdi edilen işlerimizi yürütmeye çalıştık. Onun için aranızdan mutlu bir şekilde ayrılıyorum. Çayeli’ne ve Çayeli halkına sunduğumuz din hizmeti bizleri daima onurlandırmıştır. Başta Çayeli Kaymakamımız Sayın Mehmet ÖZTÜRK başta olmak üzere, Belediye Başkanımıza, daire amiri arkadaşlarım, din hizmeti sunan tüm din gönüllüsü kardeşlerim, mesai arkadaşlarım ve saygıdeğer Çayeli halkına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize Allaha ısmarladık diyorum, hoş çakalın, Allah’a emanet olunuz.” Diyerek sözlerini tamamladı.

Müftümüze yeni görev yerinde başarılar diliyoruz.