Çayeli Müftülüğü

İlçe Müftüsü

Mehmet UZUN

İlçe Müftüsü

15/06/1972 Rize İli Kendirli Beldesi'nde dünyaya geldi. 1980 yılında hafızlığımı tamamladı. Aynı zamanda ilkokula devam etti. Eğitimi esnasında değişik hocalardan Arapça eğitimi aldı.

1990-1994 yılları arasında Mısır El-Ezher Üniversitesi Usuluddin (İlahiyat) Fakültesine devam etti ve mezun oldu. 1994 yılında İkizdere İlçesi'nde İmam-hatip olarak çalıştı. Aynı ilçede bir süre Kur'an Kursu Öğreticiliği yaptı.

1996 - 2000 yıllarında Ankara İli, Mamak İlçe Müftülüğüne bağlı, Dereboyu Cebeli Nur Camii ve Azim Camii İmam-Hatibi olarak görevine devam etti. Bu esnada Ankara İlahiyat Fakültesi'nde Lisans (Denklik) eğitimini tamamladı.

2000-2002 yılları arasında Haseki Eğitim Merkezi'nde hazırlık okumadan 16. dönem olarak mezun oldu.

14/01/2003 – 12/09/2007 tarihleri arasında Bitlis İli,  Güroymak İlçesinde Müftü olarak görev yaptı. Görev sırasında İlçede en büyük ve kubbeli Cami ve Kültür Merkezi, Diyanete bağlı Kur'an Kursları inşaatları ve bunların eğitim-öğretime hazırlanmasında yaptığı hizmetler.

17/09/2007 - 29/08/2013 tarihleri arasında Kastamonu İli, İnebolu İlçesinde Müftü olarak görev yaptı. Görevi sırasında 70 m2 bir yerde hizmet veren Müftülüğü bahçesiyle beraber 750 m2 olan içerisinde (Müftülük Hizmet Binası,Toplantı Salonu, Misafirhaneler, Bahçe) yapılmıştır.

İlçe Müftüsü UZUN, Başkanlığımızın görevlendirmesiyle kafile başkanı ve tercüman olarak Hac ve Umre hizmetlerinde görev almıştır.

03/09/2013 tarihinde İzmir İli Güzelbahçe İlçesinde göreve başlayan Mehmet UZUN 10/04/2017 tarihinde Güzelbahçe İlçe Müftülüğü görevinden ayrılmıştır.

İlçe Müftümüz kısa bir süre içerisinde 75 m2 giriş katında bulunan yerin Cami görevlisine Lojman imkanı sağlanması,

Daha iyi bir yerde hizmet verecek olan güzel bir Villaya taşınması,

Yukarı Çarşı Camii yanında bulunan eski Kur'an Kursunun yıkılarak Yenisinin yapılması,

Müftü Lojmanının Yapılması,

Cenaze Yıkama Yerleri ve Morg Yapılması,

4-6 Yaş Çocuklara yönelik sınıfların yapılması,

Sosyal Tesislerin yapılması,

İmam-Hatibi olmayan İlçede İlk defa açılacak olan Güzelbahçe İmam-Hatip Ortaokulunun açılmasına personeli ile beraber öncülük etmiştir.

24.04.2017 tarihinde Çayeli İlçe Müftüsü olarak göreve başlayan Mehmet UZUN, halen bu görevine devam etmektedir.

Çayeli İlçesinde göreve başlamasından itibaren;

3 adet 4-6 yaş Kuran Kursu açmış,

İlçe Merkezinde 5 katlı RABİA yatılı hafızlık Kuran Kursu açmış,

Çayeli İlçesi Karahanlar Bölge Yatılı Kuran Kursu inşaatına başlanmıştır.

Bunun yanısıra yaptığı hizmetler halk tarafından memnuniyetle karşılanmış, amirlerince taltif edilmiştir.

İlçe Müftüsü UZUN, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde  “İbn-i Hişam Es-Sîretün Nebeviyyesi’nde Tefsir Rivayetleri” konusunda Yüksek Lisans tezi hazırlamış olup, 06 Haziran 2012 tarihinde Mezuniyet Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi (Sosyal Bilimler Enstitüsünde) doktora yapmaktadır.

Tüm yaptığı hizmetleri İlçe Müftülüğü personeli ile beraber gerçekleştirerek halkımızın hizmetine sunmuştur. Çalıştığı Mülki Amirler tarafından Takdir ve Başarı Belgeleri ile  tahtif edilmiştir.

İlçe Müftüsü Mehmet UZUN, evli ve 6 çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.