07.02.2024

Miraç Gecesi Rize’de dualarla idrak edildi

Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Miraç Gecesi, tüm yurtta olduğu gibi ilimizdeki camilerimizde dualarla idrak edilirken Çaykur Ziraat Camii’nde özel program tertip edildi.

Müftülüğümüzce Çaykur Ziraat Camii’nde gerçekleştirilen özel programda din görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, İlâhi ve kasideler okundu. İl Müftü Yardımcımız Abdülkerim Karabıyık tarafından gecenin önemi hakkında sohbet edildi.

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler için İl Müftümüz Naci Çakmakçı tarafından yapılan duaya cami cemaati gözyaşlarıyla amin dedi.

Öte yandan hanım kardeşlerimize özel, muhtelif camilerimizde özel kandil programları icra edilerek Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi’nde görevli Manevi Danışmanlarımız tarafından hastane personeli ve hastalara ziyarette bulunularak kandilleri tebrik edildi, Diyanet Dergileri ve kandil lokumu ikram edildi.