27.10.2023

Talim ve Tashih-i Huruf Kursu Sınav Duyurusu

Müftülüğümüz koordinesinde 11 Aralık 2023 – 08 Mart 2024 tarihleri arasında 3 ay / 12 hafta süreli “Talim ve Tashih-i Huruf Kursu” düzenlenecektir.

A. KURSİYER SEÇİMİNDE ARANAN ŞARTLAR

1.         İmam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi (Hafızlık eğitimindeki Kur'an Kursu öğreticileri hariç) unvanlarında kadrolu veya sözleşmeli olarak il/ilçe merkezlerinde fiilen çalışıyor olmak, (İl/ilçe merkezleri dışından kursa katılmak isteyenler, yolluksuz ve yevmiyesiz olarak katılmayı talep etmeleri halinde kursa müracaat edebileceklerdir.)

2.         Memuriyette adaylığı kaldırılmış olmak,

3.         Daha önce aynı kursa katılmamış olmak veya katılıp da en fazla bir defa başarısız olmak,

4.         Kursu başarı ile bitirmesi halinde Hüsn-i Tilavet ve Aşere kurslarını okuyabilecek kabiliyeti haiz olmak,

5.         Kurs süresince yurt dışı, askerlik (bedelli askerlik dahil) vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,

6.         Uzun süreli hizmet içi eğitim kursiyeri olmamak,

7.         Tashih-i huruf/hüsn-i tilavet, dini musiki, aşere, takrib kursları mezunu olmamak.

Şartları taşıyıp başvuruda bulunmak isteyenler 27 Kasım 2023 tarihine kadar bir dilekçe ile Müftülüğümüze başvurmaları gerekmektedir.

NOT :

1.         Mülakat; 27 Kasım–08 Aralık 2023 tarihleri arasında belirlenecek bir günde yapılacaktır.

2.         Sınav Komisyonu, mülakat usulüyle adayın Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun yüzüne ve ezbere okuma becerisini, dini mûsiki kabiliyetini, ilmihal bilgisini ölçecek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyecektir.

3.         Bir sınıf açacak kadar (en az 10) kursiyer sayısına ulaşıldığında 11 Aralık 2023 tarihinde kurs başlatılacaktır.