31.05.2023

Rize’de Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Rize İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde sürdürülen “2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda il genelinde görev yapan din görevlilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın açış konuşmasıyla başladı.

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte 1993 yılından bu yana vekâlet yoluyla kurban kesim programı düzenlediğini bu kapsamda yurt içi ve yurt dışı programların devam ettiğini belirterek, yaşadığımız asrın felaketi sebebiyle bu sene yurt içi kurban bağışları için deprem bölgesine öncelik verileceğini ifade etti.

Genel Müdür Bilgin, vekaletle kurban programının amacı, hedefi, kurbanın satın alınması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurban bağışlarının kabulü, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı esnasında dikkat edilmesi gereken hususlara değinerek organizasyonun her aşamasının titizlikle takip edildiğini söyledi.

Kurban ibadetinde derin bir kulluk bilinci bulunduğunu belirten Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı, kurban ibadetinin yerine getirilmesi hususunda rehberlik etme, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkıda bulunma, yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürerek onlara bayram sevinci yaşatma amaç ve hedefi ile var gücüyle çalıştığını hatırlattı.

Bilgin, “Kurban hizmetlerinde özverili bir şekilde gayret gösteren müftülerimiz, vaizlerimiz, imam-hatip ve müezzin-kayyımlarımız, Kur’an kursu öğreticilerimiz başta olmak üzere Başkanlığımız bünyesinde çalışan her bir personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.