29.03.2021

Berat kandili dualarla idrak edildi.

Rize’de Berat Kandili dolayısıyla koronavirüs tedbirlerine uyularak camilerde program düzenlendi.

“Günahlardan arınma, ilahi af ve rahmete nail olma” vesilesi kabul edilen Ramazan ayının habercisi Berat Kandili, ülke genelinde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerinde de dualarla idrak edildi.

Ellerin semaya açıldığı kutlu gecede namazlar kılındı, tespihler çekildi, dualar edildi.

Rize’de de Berat Kandili münasebetiyle il genelindeki tüm camilerde koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek programlar düzenledi.

Din görevlilerimizce Kur’an-ı Kerim ve mevlidi şerif okundu, tekbir, salavât ve ilahiler seslendirilerek dualar edildi.

İl Müftümüz Naci Çakmakçı Müftü Mahallesi Camii’nde icra edilen programa katılarak cami cemaatiyle bir araya geldi. Gecenin önemi ve fazileti hakkında sohbet eden Müftü Çakmakçı, günahlardan arınmak ve sıkıntılardan kurtulmak için bir fırsat olan bu gecede vatandaşlara dua etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Öte yandan kandil münasebetiyle hafız öğrenciler çevrimiçi bir araya geldi. İl Müftü Yardımcımız Tuğba Kişmir’in konuk olarak katıldığı programda; Kur’an-ı Kerim, İlahi, Şiir ve Salavat-i Şerifeler okunarak ney dinletisi gerçekleştirildi ve dualar edildi.

Ayrıca gençlere yönelik “Mübarek Vakitler ve Gençlik”,  işitme engellilere yönelik “Berat Kandili ve Ramazan” konulu çevrimiçi programlar düzenlendi.

Gençlik Koordinatörlüğümüzce kadın esnafı ziyaret edilerek kandil simidi ikramında bulunuldu.