19.03.2021

Şehitlerimiz Dualarla Anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak Rize Valisi Kemal Çeber ve beraberindekiler, 1997'de Mardin'de şehit olan Asteğmen Coşkun Telci'nin mezarını ziyaret etti. Burada, İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Vali Çeber, şehit kabri ziyaretinde şehidimizin annesi Reziye Telci ile bir süre sohbet etti.

Vali Çeber burada yaptığı konuşmada şehit ve gazilerimizin bu ülke için çok önemli değerler olduğuna vurgu yaparak; “Rize birçok şehidi ve gazisi olan bir şehir ve ihtiyaç olduğu zaman bu vatan, devlet ve bayrak uğruna şehitlik makamına ulaşmak için şehadet şerbeti içmeye hazır insanların olduğu bir memleket. Coşkun kardeşim de bölücü terör örgütü ile mücadele sırasında şehit oldu ve en güzel makama ulaştı.  Onun nezdinde bu vatan için Şehit olan tüm Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Öte yandan din görevlilerimiz ve Kur’an kursu öğrencilerimiz tarafından hatimler okundu. Şeyh Camii’nde şehitlerimiz için düzenlenen programda İl Müftümüz Naci Çakmakçı tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.

Ayrıca din görevlilerimiz tarafından ilimizde bulunan şehit aileleri ve şehit kabirleri ziyaret edilerek, Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Etkinlikler kapsamında, Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nebi Gümüş tarafından hafızlık Kur’an kursu öğrencilerine yönelik “On kıta bir vatan ilelebed istiklâl” konulu çevrimiçi konferans gerçekleştirildi.