26.02.2021

Öğrencilerimiz Bölge Yarışmasında İlimizi Temsil Edecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık yapan öğrencileri motive etmek ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Kur’an kurslarında okuyan kız ve erkek öğrenciler arasında yarışmalar tertip edilmektedir.

Her yıl gerçekleştirilen yarışmalar bu yıl Covid-19 tedbirleri kapsamında uzaktan bağlantı yöntemiyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

İlimiz merkez ve ilçelerinde il birincisini belirlemek üzere yapılan elemelerde öğrencilerimiz kıyasıya yarıştı.

Buna göre “Hafızlık” yarışması erkekler kategorisinde; Güneysu Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Zübeyir Abdullah Cengiz, kadınlar kategorisinde de Güneysu Ortaköy Köyü Kur’an Kursu öğrencisi Ümmü Seleme Erdoğan Rize il birincisi oldular.

“Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışmasında ise erkekler kategorisinde Rize Merkez Taşçıoğlu Camii Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Yıldız, kadınlar kategorisinde de Güneysu Merkez Kur’an Kursu öğrencisi Beyza Uzun Rize il birincisi oldular.

İl Müftümüz Naci Çakmakçı, “Hafızlık” ve “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışmalarında Rize il birincisi olan öğrencileri tebrik ederek, ilimizi temsilen girecekleri bölge yarışmalarında kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

Müftü Çakmakçı, öğrencilerin yetişmesindeki gayret ve emeklerinden dolayı hocalarını da tebrik ederek, desteklerinden dolayı ailelerine teşekkür etti.

Öğrencilerimiz çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.