17.02.2021

Bir İyilik Sıcak Bir Yuva

Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu yıkıcı etki, kış şartlarında kendini daha da şiddetli bir şekilde hissettiriyor.

2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar.

2019 yılında İdlib’e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmeye başladı. Her şeyi geride bırakarak yollara düşen ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle bölgede nitelikli barınma ihtiyacı hayati öneme sahip durumda.

Savaşın başladığı günden bu yana eğitimden hayri hizmetlere kadar pek çok alanda Suriye halkına destek olan Türkiye Diyanet Vakfı da ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlattığı “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirmeyi amaçlıyor.

Kampanya kapsamında sınır ötesinde her türlü insani koşulların düşünüldüğü 38 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan, çatısı beton, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilecek.

Siz de bu kampanyaya destek olarak savaş mağduru bir aileye sıcak yuva olabilirsiniz. Bir İyilik Konutu bedeli 8.500 TL olup, bir hayırsever tek başına bunu karşılayabileceği gibi, isterse ortak havuza da farklı miktarlarda bağışta bulunabilmektedir. Bağışçı tek başına 8.500 TL bağışta bulunduğu takdirde, yapılan İyilik Konutu'na bağışçının veya talep ettiği başka bir kişinin ismi verilebilecektir.

Bir İyilik, Sıcak Yuvalara Dönüşüyor

Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubeleri olarak savaşın yetim bıraktığı ümmetin çocuklarını yalnız bırakmıyoruz, desteklerinizle kardeşlerimize yaşanabilir yuvalar kuruyoruz.

Evleri seller altında kalan kardeşlerimize birlikte çare olmaya var mısınız?

Kışı geçirmek için sıcak bir yuva arayan kardeşlerimizi yanında olmaya var mısınız?

Çetin kış şartlarında sıcak bir yuva hasreti çeken kardeşlerimizin hayallerini yeşertmeye var mısınız?

Siz de bu kampanyaya destek olarak savaş mağduru bir aileye sıcak bir yuva olabilirsiniz.

Siz hayırsever kardeşlerimizi İl/İlçe Müftülüklerimize ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerimize bekliyoruz...

Bağışlarınız için:

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi

Banka: Vakıflar Bankası Rize Şubesi

İban No: TR35 0001 5001 5800 7292 6530 21

Banka yoluyla bağışta bulunurken “Konut Bedeli” diye belirtilmelidir.

Ayrıca bu iyilik hareketine SMS yoluyla destek olmak için SURİYE yazıp 5601’e SMS göndererek 10 TL bağışta bulunabilir ya da bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilirsiniz.

İRTİBAT TEL: 0464 214 26 79 (130)