11.11.2020

TDV Rize, Su Kuyusu Çalışmalarına Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Türkiye Diyanet Vakfı’nın ‘gönül coğrafyamızla kardeşlik köprüleri kurmak, bir damla suya hasret insanların yüzünü güldürmek ve kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü su kuyuları oluşturmak’ maksadıyla başlattığı 'Bir Damla Hayat' Su Kuyusu Projesi, halkımız tarafından yoğun ilgi görüyor.

Proje kapsamında 2018 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyasıyla Afrika ülkesi olan Moritanya’da İlimiz adına 11 su kuyusu açılmış, yoğun ilgi gören kampanyaya yapılan desteklerle bu yıl da yine Afrika ülkesi olan Zimbabve’de bir su kuyusu daha açıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müftümüz Naci Çakmakçı, “Hayırsever halkımız bir yerde bir yardım kampanyası görmesin. Tüm imkânlarıyla destek olur, tüm enerjisiyle koşar, varlığıyla yardımcı olur. Rize İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Rize İl ve İlçe Şubelerimizin öncülüğünde 02 Nisan 2018-29 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan 700 bin lira bağışla Moritanya’nın muhtelif bölgelerinde 11 su kuyusu açmıştık. Kampanya sona ermesine rağmen, talepler doğrultusunda gelen bağışları kabul ettik ve etmeye de devam ediyoruz. %35’i Müslüman olup toplam nüfusun %90’ı fakirlik seviyesinde bulunan Afrika ülkesi Zimbabve’de Perihan Taşova isimli bağışçımızın katkılarıyla 12. su kuyumuzu açtık. Vakıf yetkililerimizin çalışmaları ve Zimbabve Devlet Bakanının katılımıyla açılışı gerçekleştirilen su kuyusundan istifade edecek binlerce insanın sevinç gözyaşlarıyla ülkemize dua etmeleri görülmeye değerdi.” İfadeleriyle bu ve benzeri yardım kampanyalarında desteklerini esirgemeyen hayırsever Rize halkına ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çakmakçı konuşmasının devamında, “Bir Damla Hayat Su Kuyusu” projesine destek vererek Moritanya’da açtığı 11 su kuyusunun ardından, Zimbabve’de 12. su kuyusunun açılmasında öncülük yapan Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubemiz, 13.su kuyusunu Afganistan’da açmayı planlıyor. 14. su kuyusu için de Rize’de görev yapan din görevlilerinin katkılarıyla TDV Genel Merkezi’mizin uygun gördüğü bir ülkede açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Çakmakçı, Türkiye Diyanet Vakfı’nın hayri hizmetleri arasında yer alan “Bir Damla Hayat Su Kuyusu” projesine destek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi öncülüğünde ilçe şubelerimizin destekleri ile daha önceden başlatılan su kuyusu kampanyasının hayırsever Rize halkının isteği ve desteği doğrultusunda devam ettiğini bildirdi.