02.10.2020

Vali Çeber’e “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” Ziyareti

Rize Valisi Kemal Çeber, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Naci Çakmakçı ile Müftü Yardımcıları Abdullah Köseoğlu, Abdulkerim Karabıyık ve Tuğba Kişmir’i ağırlayarak tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti.

Ziyarette İl Müftüsü Naci Çakmakçı, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Cami ve İlim” olarak belirlendiğini ifade ederek hafta boyunca bu tema çerçevesinde  yapılacak etkinlikler hakkında Vali Çeber’e bilgi verdi.

Vali Çeber ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm din görevlilerinin ve Diyanet camiasının Camiler ve  Din Görevlileri Haftası’nı tebrik etti.

Çeber konuşmasında, “Halkımızın  doğru dini bilgiyle buluşması, İslam’ın evrensel ilkeleriyle tanışması ve güzel ahlakla donanması hususunda din görevlilerine büyük sorumluluklar düşmektedir.   Bu sorumluluğu  yerine getiren fedakâr hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Çeber, “Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alarak hayatın her alanında varlığını hissettiren,  Diyanet mensuplarını bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyor, ahirete  irtihal eden hocalarımızı rahmetle anıyor, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet içerisinde daha nice hizmetler nasip etmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.