18.03.2019

Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik “Talim Çalışması Semineri”

Rize İl Müftülüğü tarafından Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda Kadrolu, Sözleşmeli ve Fahri Kur’an Kursu hocalarına yönelik “Talim Çalışması Semineri” düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir, personelin Kıraat noktasında kendini geliştirmek zorunda olduğunu, ancak okuyuşu düzgün ağızlardan kaliteli hafızların yetişebileceğini, bu sebeple “Talim Çalışması Seminerlerinin” çeşitli aralıklarla tekrarlanacağını ifade etti.

Talim Çalışması Seminerini sunan Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Vildan Kalkavan, özellikle çokça yapılan Kıraat yanlışlarının üzerinde durarak doğru okuyuş tekniklerini gösterdi.

Yapılan seminerden çok istifade ettiklerini ifade eden Kur’an Kursu Öğreticileri, Müftülük tarafından bu tür seminerlerin tekrar edilmesini talep ettiler.

Seminer sonunda Uzman Kur’an Kursu öğreticisi Vildan Kalkavan “Kur’an’dan Talim Çalışmaları” adlı kitabını imzaladı.