8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Müftülüğümüz tarafından Ramazan’ın manevi atmosferini birlikte yaşamak amacıyla ilimiz genelinde çeşitli programlar gerçekleştirildi.
İl Müftü Yardımcımız Fevziye Durak Berat Camii Kur’an Kursu’nda, Uzman Vaiz Tuğba Kişmir Şimal AVM’de, Vaiz Fatma Kuloğlu Huzur Kur’an Kursu’nda, Vaiz Şefahat Araboğlu Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda, Vaiz Sümeyye Nur Yıldız Kale Camii Kur’an Kursu’nda ve Din Hizmetleri Uzmanı Niğmet Çalışkan Kalkandere Merkez Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda kadınlara yönelik sohbet ve buluşmalar gerçekleştirdi.
Programlarda Ramazan ayının manevi iklimi, paylaşma, sabır ve dayanışma konuları ele alınırken kadınların toplumdaki kıymetli yeri de vurgulandı.
Hayatı imar, nesli ihya eden anne olarak kadının değeri ve müminlerin annesi Hz. Hatice’nin örnek şahsiyeti üzerinden kadınların aile ve toplum hayatındaki müstesna konumu üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.
Ayrıca günün anlam ve önemine binaen kadın esnaflar ziyaret edilerek kendilerine “Ramazan, Cami ve Hayat” isimli kitap ile çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik ruhunu birlikte paylaşmanın mutluluğunu yaşadığımız programlara katılan tüm hanımefendilere teşekkür ederiz.