12.12.2023

4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinden Yerli Malı Haftası Kutlaması

12-18 Aralık Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında İkizdere İlçe Müftülüğü Merkez 4-6 Yaş Kur'an Kursunda Yerli Malı Haftası Kutlandı.

4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencileri evlerinden getirdikleri birbirinden güzel yiyecekleri arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadılar. Beslenmenin, tutumlu olmanın, paylaşmanın, Türk mallarını kullanmanın önemini öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları etkinlikle öğrenen minik öğrenciler, yapılan etkinliklerle kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiler.

İlçe Müftüsü  Nizamettin Keskin "Yavrularımızın yerli ve milli ürünleri kullanmaları konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenen bu etkinlikte özellikle tutumla olmayı,  israf etmemeyi ve paylaşmayı öğrenmeleri hedeflenmektedir. İnşallah geleceğimiz olan çocuklarımız burada dinimizin emrettiği söz konusu güzel hasletleri kazanıp, ahlaklı birer birey olarak yetişip dîn-i mûbîn-i İslâm'a, vatana ve millete hizmetkar olacak bir nesil yetişecek. Bütün gayretimiz bunun içindir." dedi. İlçe Kaymakamı sayın Mustafa Salih Bayram da "Son zamanlarda yaşanan hadiseler yerli ve milli ürünleri kullanmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle İlçe Müftümüz ve personeline bu güzel etkinlikten dolayı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Programa Belediye Başkanı Hakan Karagöz, hayırsever iş insanı İsmail Tavukçu ve öğrenci  velileri katıldı.