26.05.2023

Müftülüğümüzün “Doğruluk ve Dürüstlük” Konferansı

Müftü Aydın Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası Çalışanlarıyla Hasbihal Etti

Hemşin İlçe Müftüsü Hasan Aydın, Hemşin Organik Çay Fabrikası Çalışanları ile 2023 birinci sürgün yaş çay alımının başlaması münasebetiyle bir araya geldi.

Organik çay fabrikasında gerçekleşen programa Çamlıtepe Camii İmam Hatibi Ahmet Atlı hocamızın Kur’an tilavetiyle başlandı. Daha sonra İlçe Vaizi Ahmet MERAL çalışanlara “doğruluk ve dürüstlük” konulu konuşması ile devam etti. Konuşmasında MERAL şunlara değindi “Müslümanın özünde ve sözünde doğru olması gerektiğini, söylemleriyle eylemlerinin uyuşması gerektiğini vurguladı...” İlçe Müftüsü Hasan AYDIN ise fabrika çalışanlarını selamla konuşmasıyla söze başladı , ardından AYDIN çalışanlara yönelik “Çalışma ve İş Ahlakı” konulu sohbet gerçekleştirdi. AYDIN sohbetinde İslam dinin çalışmaya verdiği önemi ayetler ve hadisler çerçevesinde ele aldı. AYDIN sohbetinde şunları dile getirdi “ İslam ümmetinin örnek alması gereken şahsiyet örnek insan olan Hz. Muhammed (s.a.s.) dir. Bizlerde örnek insanlar örnek Müslümanlar olmalıyız. Bu örneklik çalışma hayatımızda iş hayatımızda ve iş ahlakımızda da olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

AYDIN’ın gerçekleştirdiği sohbete yoğun ilgi gösteren çalışanlar bu tür hasbihalden çok memnun kaldıklarını dile getirdi ve İlgi ve beğeniyle takip edilen programda Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası müdürü Recep KAPLAN teşekkürlerini iletti.