21.09.2023

Engelli Bireyler Arasında Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

2023 YILI

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

PEYGAMBERİMİZ, İMAN VE İSTİKAMET”

ENGELLİ BİREYLERE YÖNELİK HADİS-İ ŞERİF EZBERLEME YARIŞMASI

BİLGİ NOTU

Başkanlığımızca engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlığımız hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak amacıyla 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemiz genelinde 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında Peygamberimiz, İman ve İstikamet” temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışması düzenlenecektir.

Yarışma aşağıdaki usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir:

1- YARIŞMAYA BAŞVURU SÜRECİ VE YERİ

Yarışmaya başvurular 26.09.2023-10.10.2023 tarihleri arasında il ve ilçe müftülüklerine yapılacaktır.

2- YARIŞMAYA BAŞVURU ŞARTLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2. Herhangi bir engel grubunda yer aldığına dair raporu bulunmak.

3. İşitme engelli (konuşamayan) bireylerden başvuru olması durumunda, il/ilçede işaret dili tercümanı bulunuyorsa ve komisyonda yer alması mümkünse başvuru kabul edilecektir.

4. 12-20 yaş arasında olmak (1 Ocak 2004-1 Ocak 2012 tarihleri arasında doğmuş olmak).

5. Değerlendirme komisyonunda üye olanlar ile bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

6. İlgililer, yarışmaya ancak öğrenim gördüğü veya ikamet ettiği ilde başvuru yapabilecek ve aynı ilde katılabilecektir.

7. Başvurular, il/ilçe müftülüğüne şahsen ya da birinci derece yakını (anne-baba, çocuk, kardeş) vasıtasıyla yapılacaktır.

3- YARIŞMA KONUSU

1. Katılımcılar, Başkanlığımızca 2023 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması çerçevesinde belirlenen ve Ek-2'de yer alan 40 hadis-i şerifin Türkçe anlamlarını komisyon huzurunda güzel ve etkili bir biçimde ezberden okuyacaklardır.

2. Yarışmada Ek-2’de yer alan hadislerin anlamları haricinde herhangi bir tercüme kabul edilmeyecektir. Bu hadisler başvuru esnasında katılımcı ya da birinci derece yakınına çıktı halinde ya da elektronik ortamda verilecektir.