26.07.2016

Zeki KAYA

1958 yılında Erzurum’da doğan Zeki Kaya, 1967 yılında Erzurum Merkezde hafızlığını tamamladıktan sonra, Erzurum’un tanınmış ilim adamlarından Arapça, tefsir ve fıkıh dersleri aldı. İlk imam hatiplik görevine 1986 yılında Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesinde başladı. Buradaki 4 yıllık görevinin ardından Erzurum iline atanan Müftü Kaya, 1992 yılında İlahiyat Meslek Yüksekokulu için Erzincan iline atandı. Bu okulu birincilikle bitirince, Erzurum İlahiyat Fakültesi’ne dikey geçiş yaptı. Erzurum İlahiyat Fakültesi’nden 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında ise ilk yurt dışı görevi için Almanya’ya gitti. 2003 yılında Almanya’dan tekrar Erzurum’a döndü. 2006 yılında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Yüksek İhtisas Kursunu başarıyla bitirdikten sonra, Gümüşhane İli Kelkit İlçesi vaizliğine atandı. Bu görevin ardından, Erzurum’un, Horasan ilçesi vaizliği sonrası Erzurum merkez vaizliğine getirildi. Son olarak Rize- Çamlıhemşin ilçe müftüsü olarak görev yapmakta iken 18.08.2015 tarihinde  Bayburt İl Müftü Yardımcısı olarak atanan Zeki Kaya, evli ve iki çocuk babası olup, iyi derecede Arapça bilmektedir.