06.02.2020

Çamlıhemşin’de 4-6 Yaş Kur’an Kursu Sevinci

Çamlıhemşin İlçe Müftülüğü tarafından yapımı tamamlanan Dikkaya Köyü 4-6 Yaş Kur'an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törene İlçe Kaymakamı Ahmet Çelik, Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu, İlçe Müftüsü Necdet Kahveci, İlçe Emniyet Amiri Oğuz Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Gencer, daire amirleri ve öğrenci velileri katıldı.

İlçe Müftüsü Necdet Kahveci, “ilçede ilk olma özelliğini taşıyan kursumuzun inşasında isminin gizli kalmasını isteyen hayırsever insanımıza anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. 4-6 yaş kursların işleyişi hakkında bilgi veren Kahveci, kurslardaki eğitimlerin mevzuata ve yönetmeliğe uygun şekilde yapıldığını ifade ederek “hedefimiz vatanına, milletine, din ve mukaddesatına bağlı hayırlı evlatlar yetiştirmektir” şeklinde konuştu.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2013 yılında başlattığı 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur’an kurslarına ilginin her geçen gün arttığını, bu kapsamda şimdiye kadar Rize il genelinde 41 Kur'an Kursu açılırken, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 1503 öğrencimizin bu kurslarda eğitim gördüğünü ifade etti. 4-6 yaş grubu kursları açarken öncelikli hedefin; ‘çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak ve çocuklara değerler eğitimi vermek’ olduğunu ifade eden Çakmakçı, kursun yapımında emeği geçen, katkı sağlayan hayırsever insanlara teşekkür etti.

İlçe halkı ise ilçeye kazandırılan kursun bir ihtiyaç olduğunu belirterek mutluluklarını ifade ettiler.