29.01.2020

Personelimize “Temel Aile Bilinci Eğitimi” Semineri Verildi

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında, ilimizde görev yapan tüm din görevlilerine yönelik seminer düzenlendi.

Eski Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 3 gün devam eden seminer, Vaizlerimiz ve Uzmanlarımız tarafından verildi.

Seminerde; Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, ailem ve ben, ailemde bir çocuk var, ailemde bir genç var, ailemde bir yaşlı var, ailemde bir engelli var, akrabalarım var, ailenin iletişim dili, teknolojiyi bilinçli kullanıyorum, ailemi bağımlılıktan koruyorum, ailemde merhamet istiyorum, ailem dağılmasın, ailede iffet ve mahremiyet, ailede şiddetin önlenmesi, aileyi tehdit eden riskler ve ailenin güçlendirilmesi, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması konuları işlendi.

İl Müftü Vekili Naci Çakmakçı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumumuza dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yaptığını ifade ederek aileyi tehdit eden riskler karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çeşitli seminerler planladığını söyledi. Bu kapsamda ilimizde gerçekleştirilen seminerin oldukça faydalı olduğunu belirten Çakmakçı, bu seminerin iki aşamadan oluştuğunu, ilk aşamanın İmam- Hatip ve Müezzin Kayyımlara yönelik olduğunu, ikinci aşamanın ise İmam- Hatip ve Müezzin Kayyımlar tarafından elde edilen bilgilerin cami cemaatine aktarılacağını kaydetti.