30.11.2017

Gençler Mevlid Kandilinde Dostluk Sofrasında Buluştu

Rize İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Üniversite Öğrencilerine ve Sosyal Hizmetler Çocuk Evlerinde Kalan öğrencilere yönelik Mevlit Kandili Programı tertip etti.

Eski İlahiyat Fakültesi Camii bayanlar bölümünde icra edilen program, “Dostluk Sofraları” adı altında hazırlanan iftar ikramı ile başladı. Akşam namazının kılınmasından sonra programa geçildi. Programda Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Fatma Kuloğlu tevbe istiğfarda bulundu. Din Hizmetleri Uzmanı Selma Çınar Kur’an-ı Kerim okudu. İl Vaizi Öznur Hocaoğlu, “Sünneti Nasıl Anlamalı ve Yaşamalıyız” konulu sohbetini icra etti.  Program Kur’an Kursu Öğreticisi Emine Bıyık ve Din Hizmetleri Uzmanı Selma Çınar’ın okudukları Mevlid-i Şerif ile devam etti. Duanın yapılmasının ardından cemaatle yatsı namazı kılındı.

Daha önce de İl Müftülüğünün düzenlemiş olduğu Dostluk Sofralarına katıldıklarını ifade eden öğrenciler, bu vesile ile sanki kendilerini, Medine’de Peygamber efendimiz (sav)’in sofrasındaymış gibi hissettiklerini belirttiler.

30.11.2017