03.01.2017

Geçici Kur’an Kursu Öğretici Mülakat Duyurusu

İlimiz Merkez (İlimiz merkezinde sadece erkek öğreticiler başvuruda bulunabilecektir), Ardeşen, Çayeli, Derepazarı, Güneysu, İyidere, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ve 2017 Yaz Kur’an Kurslarında geçici olarak görevlendirilecek personelle ilgili aşağıda belirtilen şartlarda ve tarihte mülakat yapılacaktır.

Bu itibarla;

1- Mülakat 24 Ocak 2017 Salı günü Saat 09.30 da Sahil Camii Erkek Kur’an Kursunda yapılacak olup, bitmemesi halinde ise müteakip günlerde mülakata devam edilecektir. (İlgi yazı gereği Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Komisyon Başkanlarına yönelik yapılacak seminer belirtilen tarihten sonraya kalır ise, sınav seminerden sonra yapılacak olup tarihi ayrıca http://rize.diyanet.gov.tr  adresinden duyurulacaktır.)

2- Mülakata katılmak isteyenlerde aranan şartlar,

• İlahiyat Fakültesi, İlahiyat Ön lisans veya İmam Hatip Lisesi mezunu olmak,
  • 2016 KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak,

3- Mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Ancak; görevlendirmeler 24 Temmuz 2009 tarih ve 27298 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, Başkanlık talimatları ve Başkanlığın 03/11/2014 tarihli ve 6066 sayılı yazısına uyularak en yüksek puan alanlardan başlamak suretiyle yapılacaktır.

4- Müracaatlar bizzat sınava katılacaklar tarafından en geç 17/01/2017 Salı günü mesai bitimine kadar fotoğraflı İş talep formu, Mezuniyet Belgesi, DHBT sonuç belgesi varsa Hafızlık Belgesi ve 4-6 yaş sertifikası ile birlikte doğrudan İl Müftülüğüne yapılacaktır.

5- 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ve 2017 Yaz Kur’an Kurslarındaki talimatlar uygulanacaktır.

6- Hafızlık sınıflarındaki görevlendirmelerde hafız olma şartı, 4-6 yaş grubu sınıflardaki görevlendirmelerde ise 4-6 yaş sertifikası (en az 296 saatlik) aranacaktır.

7- Mülakata başvuruda (iş talep formunda) kişiler yukarıda belirtilen ilçelerden herhangi birinde görev alacağını belirtecek olup, belirttiği ilçe haricinde görev alamayacaktır.

8- Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

9- Yapılan mülakat başarı durumu 21.09.2016 tarihli duyuru ile yapılan mülakatta belirtilen süre sonunda sonlandırılacaktır.

10- İhtiyaç olduğu takdirde yeniden sınav yapılacaktır.

11-Başarı sıralaması sınav bitiminden sonra Rize İl Müftülüğü web sitesinden http://rize.diyanet.gov.tr  yayınlanacaktır.

12- Görevlendirmeler 2016 KPSS (DHBT) sınavından 60 puan ve üzeri alanların mülakat puan sıralamasına göre yapılacak olup 60 puan ve üzeri alanların yeterli olmaması halinde 2016 KPSS (DHBT) sınavından 60 puanın altında alanların görevlendirilmeleri mülakat puan sıralamasına göre yapılacaktır.

İsmail YALÇIN

İl Müftüsü