08.01.2020

Tavil İMAMOĞLU (2001-2003)

1953‘de Sürmene'de doğdu. İlkokulu Köprübaşı Merkez İlkokulunda bitirdi. İlkokuldan sonra Köyün Camiinde başlayarak Trabzon İl Müftülüğü bünyesinde Dini ilimler ve Feraiz okudu ve icazet aldı. 1971’de İmam Hatip okulunu bitirdi. Aynı yıl Erzurum Güngörmez Köyünde İmam Hatiplik görevine başladı. 5 yıl bu görevi yapıp askere gitti. Asker dönüşü Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı Murakıplık imtihanını kazanarak Vakfıkebir’de murakıp olarak 1976’da göreve başladı. Bu görevi esnasında 1977 ‘de evlendi.1985 ‘de Samsun ili merkezine  nakilen tayin oldu.Bu görevi esnasında Samsun İlahiyat Fakültesini bitirdi. Fakülteden sonra Müftülük ve Vaizlik sınavlarına iştirak etti. Diyanet’in  Antalya’da açmış olduğu hizmet öncesi (6 ay )süreli Hacı Mehmet Gebizli  Eğitim Merkezinde kursa katıldı. Kursun sonunda 6 ay kadar Samsun Alaçam ilçe Vaizlik görevini Müteakip sırası ile Ordu Çaybaşı, Trabzon Şalpazarı, Samsun Yakakent,Rize Pazar, Giresun Espiye ilçelerinde Müftülük hizmetlerinde bulundu. Ekim 2007 tarihinden itibaren Ayancık Müftülüğüne tayin oldu.Bu görevleri esnasında Diyanet İşleri  Başkanlığının Elazığ, Bolu, Antalya, Samsun, Trabzon illerinde Eğitim Merkezlerinin açmış olduğu kurs ve Seminerlere değişik tarihlerde katıldı. İkisi Kafile Başkanlığı olmak üzere 5 defa Hacca görevli olarak gitti. Ramazan aylarında kısa süreli iki defa Almanya’ya Din görevlisi olarak gitti. Tavil İmamoğlu evli olup biri kız 5 çocuğu var. Arapça ve Kısmen İngilizce ve Farsça bilmektedir.