24.08.2016

Vekâlet Yoluyla Kurban Organizasyonu Bölge Toplantısı Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve yaşamış oldukları bir takım problemlere çözümler üretmek amacıyla düzenlenen yurt içi bölge toplantıları kapsamında 2016 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Bölge Toplantısı; Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane, Bayburt ve Giresun illerinde görev yapan il müftüleri, müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri, uzmanlar ve bir kısım din görevlisinin katılımlarıyla, 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü Trabzon Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Trabzon Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş ve Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretimi Müdürü Sami Serdar konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bölge illere ev sahipliği yapan Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, açılış ve selamlama konuşması yaptı. Demir, toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen “Vekâletle Kurban Organizasyonu”unda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programda Türkiye Diyanet Vakfının Yurt içi ve Yurt dışı Kurban hizmetlerini anlatan tanıtım filmi ile Vekaletle Kurban Sinevizyonu katılımcılara izletildi.

Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Kurban’ın mahiyeti ve önemi hakkında açıklamalarda bulunurken vekâletle kurban konusuna değindi. Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha da duyarlı olması için çalışmalar yapacağız” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretimi Müdürü Sami Serdar, geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardım götürülen ülkeler hakkında bilgilendirme ve istatistik raporlarını içeren bilgiler aktardı. Serdar, "Milletin emanetlerini 1993 yılından beri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirterek, Türkiye Diyanet Vakfı, 980 şubesi ile Türkiye’de ve 100’ü aşkın ülkede hizmetlerini sürdürmektedir” dedi. Ayrıca vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yıl ki kurban bedellerinin “Yurt içinde 690 TL, Yurt dışında da 500 TL” olarak belirlendiğini ifade eden Serdar, “Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra İl ve İlçe Müftülüklerimize, Cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, Akbank, Garanti, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da organizasyona katılıp vekalet yoluyla kurbanlarını kestirebilecek. Ayrıca 0312 416 90 00 çağrı merkezini arayarak kurban bağışında bulunabilecekler" dedi.