18.04.2023

Kadir Gecesi Rize’de dualarla idrak edildi

İslam dininde bin aydan daha hayırlı olduğu kabul edilen Kadir Gecesi, Rize’deki tüm camilerde yoğun katılımla idrak edildi.

Kentte, Sahil Camii, Çaykur Ziraat Camii ve Orta Cami başta olmak üzere tüm camilere akın eden vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için saf tuttu.

İftarını açan çok sayıda vatandaş yer kapabilmek için erkenden aileleriyle birlikte camilere akın etti.

Yoğunluk nedeniyle camilere sığmayan bazı vatandaşlar cami bahçesine serdikleri seccadelerin üzerinde namaz kıldı.

Camilerde Kur'an-ı Kerim tilaveti dinleyen vatandaşlar, tevbe istiğfar getirerek bol bol dua etti.

Rize Müftülüğü tarafından Sahil Camii’nde düzenlenen Kadir Gecesi özel programında Kur’an ziyafeti gerçekleştirilerek, Mevlid-i Şerif, ilahi, kaside, salavat ve dualarla gece idrak edildi. İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Kadir Gecesi'nin anlam ve önemine ilişkin sohbet ederek gecenin ibadetle geçirilmesinin önemine değindi. Müftü Çakmakçı, “Bu gece, ülkemizin huzur ve selameti, milletimizin birlik ve beraberliği, insanlığın hidayet ve selameti için dua edelim. Her türlü afet ve musibetten bizleri koruması için Allah’a dua ve niyazda bulunalım. Yüce kitabımız Kur’an’la irtibatımızı pekiştirmek için bu mübarek geceyi fırsat bilelim” dedi.

Cami çıkışında vatandaşlara Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından ikramda bulunuldu.