10.01.2023

Kur’an kursu öğrencilerinden Sarıkamış şehitlerine vefa

Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yıldönümünde, Türkiye’nin dört bir yanından Sarıkamış’a gelen binlerce genç, ecdadını ve şanlı tarihini andı.

Harekatın 108. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi Sarıkamış’ta buluşurken, Rize’deki Kur’an kurslarında okuyan genç öğrenciler de düzenlenen etkinliğe iştirak etti.

Öğrenciler sıfırın altında 10 derecede ellerinde meşaleler ve Türk bayraklarıyla Sarıkamış şehitleri anısına 3 kilometre yürüdü. Sarıkamış Şehitliğinde Kur'an-ı Kerim okuyup tekbir ve salavatlar getirerek, hatim okudular ve şehitler için dua ettiler.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı yaptığı açıklamada, “Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinliklerine Rize olarak katıldık. Bu toprakları bizlere vatan kılan ecdadımızın izinde, vatanımızı gençlerimizle birlikte sonsuza dek yaşatmalıyız düşüncesiyle Rize’deki Kur’an kurslarımızda eğitim gören öğrencilerimizden oluşan 45 kişilik ekibi öğreticilerimiz nezaretinde Sarıkamış’a gönderdik. Direnişin, vefanın ve özverinin sembolü Sarıkamış şehitlerini anma programına Kur’an kursu öğrencilerimizle ilk defa katıldık. Adanmışlığın, vatan sevgisinin, kararlılığın ve azmin hüzünlü hikayesi Sarıkamış ruhunu canlı tutmak amacıyla gençlerimizle Allahuekber Dağları'na yürüdük. Şehitlerimizin vatan, millet, bayrak, ezan için canlarını feda ettiğini hatırlattık. Kahramanlık destanı olarak dedelerimizin ne büyük bir ruha, ne büyük bir yiğitliğe sahip olduklarını gençlerimize anlattık. Hatimler okuduk, dualar ettik.” dedi.

Ülkenin her karış toprağının şehit kanlarıyla sulandığını, Sarıkamış'ın da şüheda yurdu olduğunu dile getiren Müftü Çakmakçı, “Gençlerimizi bu bölgelere getirip ecdadının hangi şartlarda, vatan için neler yaptıklarını, nasıl mücadele ettiklerini anlatmalı, şehitlerimizin yaptığı kahramanlık destanlarını sık sık hatırlatarak milli ve manevi ruhlarının gelişimine katkıda bulunmalıyız.” diyerek gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerini iletti.