26.08.2022

2022 yılı Yaz Kur’an Kursları sona erdi

Ülke genelinde olduğu gibi ilimiz ve ilçe müftülüklerimiz koordinesine 27 Haziran-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen yaz Kur’an kursları birçok camide gerçekleştirilen "Kapanış Programları" ile tamamlandı.

Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin de gerçekleştirildiği yaz kurslarında binlerce çocuk Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim okuyup ilahiler seslendirdiği programlarda yaz boyunca öğrenilenler sergilendi, çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Programlarda öğrencilere ikramlarda bulunularak çeşitli hediyeler verildi.

İl Müftümüz Naci Çakmakçı, ilimiz genelinde açılan 1.050 yaz kursunda 16 bin 352 öğrencinin eğitim gördüğünü ifade ederek yaz Kur’an kurslarında öğrenilenlerin unutulmaması konusunda tavsiyede bulundu. Yaz boyunca kurslara devam eden öğrencileri tebrik eden Müftü Çakmakçı, anne-babalara ve fedakârca görev yapan öğreticilere teşekkür etti.