30.11.2021

Kur’an Kursu Öğrencilerimiz Kendilerini Geleceğe Hazırlıyor

Rize Müftülüğüne bağlı yatılı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler, ders programının yanında çeşitli etkinliklerle kendilerini geleceğe hazırlıyor.

Kur’an-ı Kerim okumayı ve anlamını öğretmek, ibadetler için gerekli sûre, ayet ve duaları ezberletmek, hafızlık yaptırmak, İslam dininin ibadet ve ahlâk esaslarını öğretmek maksadıyla faaliyet gösteren Kur’an kurslarında öğrenciler, kendilerini geleceğe hazırlamak gayesiyle tatbikat yaparak öğrendiklerini sergiliyor.

Öğrenciler kendilerini daha iyi ifade etme ve geliştirme amacıyla, kurs öğreticileri nezaretinde Kur’an-ı Kerim ve mealini okuyor, ilahi, kaside, şiir ve dualarla geniş içerikli programlar icra ediyorlar. Özellikle dini gün ve gecelerde bizzat kendilerinin hazırlayıp sunduğu programlar beğeni topluyor.

Öğrencilerin icra ettiği programlarda İl Müftüsü, Müftü Yardımcıları, Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanları ve Murakıplar konuşmacı olarak katılıyor, öğrencilere meslek tercihi ve kariyer planlamasında ışık tutmak maksadıyla tecrübe paylaşımında bulunuyorlar.

Öte yandan öğrenciler için eğitim-öğretimde verimliliği artırmak ve moral-motivasyon depolamak amacıyla kurslarda ders dışı sosyal etkinliklere de yer veriliyorlar.

Programlar kapsamında öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Naci Çakmakçı, öğrencileri geleceği imar edecek birer mimar olarak gördüğünü ifade ederek “Hedefinizi ve idealinizi büyük tutun. Hedefiniz ne kadar büyük olursa hedefe giden yollar da sizin için o kadar kolaylaşır” dedi.

Müftü Çakmakçı Allah rızası için ilim tahsil etmenin önemine değinerek, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin ve hayata yansıtmanın Müslümanların en önemli görevlerinden olduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in, Müslümanların ibadetlerini, güzel ahlakı öğrendiği hayat kitabı olduğunu ifade eden Çakmakçı, “Ne mutlu sizlere ki hayat kitabını öğreniyorsunuz. Zihninize, gönlünüze, kalbinize yerleştiriyorsunuz. Öğrendiklerinizi öğretebilmek için de çaba sarf ediyorsunuz. Bu bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.