18.07.2021

Rize’de 15 Temmuz Yıldönümünde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

15 Temmuz 2016 gecesi devletimizi yıkmaya, vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye kasteden ihanet çetesi FETÖ karşısında aziz milletimiz, sergilemiş olduğu şanlı mücadele sayesinde istiklâl ve istikbâlini korumayı başarmıştır.

Bayrağına, vatanına ve devletine sahip çıkmak üzere hürriyet, irade ve bekasına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden silahlara göğsünü siper ederek tankların önüne atılan, devletin bekası, milletin huzuru için canını feda eden aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek üzere Başkanlığımızca planlanan etkinlikler ilimizde çeşitli programlarla icra edildi.

15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı etkinliklerde, tüm camilerimizde şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Müftülüğümüzce düzenlenen programlar çerçevesinde; Sahil Camii’nde Kur’an ziyafeti, Şeyh Camii’nde ise Mevlid-i Şerif ve daha önceden okunan hatimlerin duası yapıldı. Vaazlarda, “15 Temmuz Bağlamında Dinde Samimiyet”, hutbede de “İhanete Karşı Sadakate Cesarete ve Şehadete Şahidiz” konuları işlendi. 15 Temmuz şehitlerimiz ve aileleri ile 15 Temmuz Gazisi Merhum Muammer Uzun’un kabri ziyaret edildi. Hafta boyunca yapılan etkinliklerde, Yaz Kur’an kurslarındaki öğrencilere ve velilerine vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler yapıldı. Kur’an Kurslarımızda hatim programları tertip edilerek anma programları düzenlendi. 251 Şehidimiz için 251 fidan dikimi gerçekleştirildi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emine Battal tarafından kadınlara yönelik “Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu çevrim içi sohbet programı icra edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki etkinliklerde şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, İl Müftümüz Naci Çakmakçı tarafından dua edildi. Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından çadır kurularak su ikramında bulunuldu. Saatler 00:13'ü gösterirken minarelerden salâlar bir kez daha okundu.