18.06.2021

Gençlerin Yeni Mekânı “Diyanet Genç Ofis”

Diyanet İşleri Başkanlığı ülke genelinde gençlere yönelik yaptığı faaliyetlerle gençleri inanç, ibadet ve ahlak bütünlüğü içerisinde, bilgi, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet çerçevesinde her türlü kötü davranış biçimleri ve bağımlılıklardan uzak tutmayı hedeflemektedir.

Başkanlığımızca gençlere yönelik başlatılan kapsamlı program çerçevesinde, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesile aktarılarak üretilmesine katkı sağlayacak gençlerin yetişebileceği mekân olarak “Diyanet Genç Ofis” büroları açılmaktadır.

Bu çerçevede Rize Müftülüğü tarafından Gençlik Koordinatörlüğü çalışmaları kapsamında, gençlerin ders ve sohbet saatleri dışında da uğrayabilecekleri “Diyanet Genç Ofis” açıldı.

Açılışta genç öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Naci Çakmakçı ‘gençliğin önemi’ hakkında açıklamalarda bulunarak bu ülkenin, geleceğin mimarı olan gençlere çok ihtiyacı olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Diyanet Haber’e değerlendirmede bulunan Müftü Çakmakçı, “Toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş bir gençliğe sahip olabilmemiz için elimizdeki imkânları değerlendirmeye çalışıyoruz. Bu vesile ile Rize’de açtığımız “Diyanet Genç Ofis” aracılığı ile gençlerimize ulaşmayı hedefliyor, kalplerinin sevgiyle, dağarcıklarının bilgiyle aydınlanmasını istiyor ve bu çerçevede hizmetler yapmaya gayret ediyoruz. Gençlerimize milli ve manevi hizmet sunmak, sahih dini bilgilerle onları donatmak, sosyal-kültürel-sanatsal açıdan gelişmelerini sağlamak, akıllarına takılan dini içerikli sorulara cevap vermek için alanında uzman hocalarımızla buradayız. Şimdilik sadece genç bayanlara yönelik hizmet verilen ofisimizde Hadis, Fıkıh, Meal ve Tefsir derslerinin yanında Etkili İletişim ve Diksiyon dersleri de verilmektedir. Diyanet Genç Ofisimizdeki tüm hizmetlerimizden ücretsiz olarak faydalanabilecek gençlerimizi ofisimize davet ediyor, bu fırsattan azami derecede yararlanmalarını tavsiye ediyoruz. İnşallah yakın zamanda erkeklere yönelik açılacak ofisimize de genç erkek kardeşlerimizi ağırlayacağız.” şeklinde açıklamalarda bulundu.