04.03.2021

Minik Kalplerden Kocaman İyilik

Suriye’de iç savaş nedeniyle yaşam mücadelesi veren aileler için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ‘Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva’ sloganıyla başlatılan İyilik Konutları’na, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencilerinden anlamlı destek geldi.

İyilik Konutları’na destek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin il genelinde başlattığı yardım kampanyasına bu güne kadar 35 konutla katkıda bulunulurken, kampanyaya ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Bu kapsamda, Rize Dalyan Camii 4-6 Yaş Kur’an Kursu minik öğrencileri, taşıdıkları kocaman kalplerinde; yaşam mücadelesi veren Suriye’deki kardeşlerine de yer vererek harçlıklarından biriktirdikleri paralarla anlamlı bağışta bulundular.

Suriye’de inşa edilen İyilik Konutları’nın maketini kumbaraya çeviren minikler, kumbarada biriktirdikleri paralarla Suriye’deki kardeşlerine kocaman ev yapılmasını istediler.

Bağışı kabul ederek öğrencilerden teslim alan İl Müftüsü Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Başkanı Naci Çakmakçı, minik öğrencilerin küçük yaşlarına rağmen kocaman kalpleriyle yapmış oldukları bağışın çok anlamlı olduğunu ifade ederek hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Kumbaradan çıkan miktara biraz daha ilave ederek, kurs adına Suriye’de 2 konut inşa edileceğini söyleyen İl Müftüsü Çakmakçı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Seyit Badır ile birlikte öğrencilere balon ve çikolata ikram etti.