26.02.2021

Vali Çeber “Geçerken” isimli gençlik dergimize abone oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlik, kültür ve sanat dünyasına yönelik, "Güzel bir iz bırakmak için" sloganıyla aylık çıkarılan "Geçerken" dergisine Rize Valisi Kemal Çeber’den tam destek geldi.

Müftülük çalışmaları kapsamında Vali Çeber’i makamında ziyaret eden İl Müftümüz Naci Çakmakçı, çalışmalar hakkında bilgi verirken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik çıkarmış olduğu "Geçerken" dergisinin tanıtımını yaptı.

Vali Çeber’i dergi abonelik çalışmaları hakkında bilgilendiren Müftü Çakmakçı, önceki yıllarda gerçekleştirilen aboneliklerle, çocuk dergilerinin okullara dağıtıldığını, pandemi sürecinde ise vefa gruplarında yer alan din görevlilerimizce bizzat evlerine giderek çocuklara teslim edildiğini söyleyerek abonelik çalışmalarının bu yıl da devam ettiğini bildirdi.

Rize Valisi Kemal Çeber ise, doğru ve sahih bilgilerin yer aldığı Diyanet yayınlarının tüm kesimler tarafından okunması ve özellikle “Diyanet Çocuk” dergisinin ilk ve ortaokul öğrencilerine, “Geçerken” dergisinin de gençlere ulaştırılması noktasında tavsiyede bulundu.

“Geçerken” dergisinin gençlere yeni ufuklar kazandırması temennisinde bulunan Vali Çeber, “bu derginin gençliğimize, kültür ve sanat dünyamıza hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl “Diyanet Çocuk” dergisine abone olan Vali Çeber, bu yıl da hem çocuk dergisine hem de gençlik dergisine abone olarak desteğini yineledi.