25.08.2020

Valimizden Teşekkür…

Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Rize Valiliği bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’ne Rize Valisi Kemal Çeber tarafından teşekkür belgesi verildi.

Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinin başladığı ilk günden itibaren Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri arasında yer alan din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, ülkemizin her bir köşesinde olduğu gibi Rize’de de çalışmalarını özveriyle gerçekleştirmeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığının, risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar için koyduğu sokağa çıkma yasağından sonra, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın yardımına koşan din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri; gıda, temizlik, temel ihtiyaç malzemeleri, sağlık, maske, eldiven, fatura ve maaş ödemeleri gibi birçok hizmeti vatandaşlarımızın ayağına götürdü.

Rize’de koronavirüsle mücadele kapsamında il genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini, Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri ile birlikte özverili bir şekilde mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalışarak; maaşlarını bankadan alarak kendilerine teslim eden, yaşlılarımızın gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan, Hüsrev amcanın saç ve sakal tıraşını yapan, Kadir dedenin bozulan kapısını onaran,  80 yaşındaki Ayşe ninenin odunlarını kıran,  Mehmet amcanın evinin avlusuna beton döken, ocakta yemek pişirirken tüpü biten Fatma teyzeye tüp yetiştiren, bu süreçte çocukları da unutmayarak onlara hediyeler dağıtan din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri gönül köprüleri kurdu.

Bu özveri ve fedakârlıklarla dolu geçen çalışmalar neticesinde Rize İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’ne Rize Valisi Kemal Çeber tarafından teşekkür belgesi verildi.

Teşekkür belgesinde, “Tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 virüs salgını ülkemizde de etkileri göstermiş ve salgının yayılımını engellemek adına çok ciddi tedbirler alınarak vatandaşlarımızın bu salgın hastalığa yakalanmasının önüne geçilmek istenmiştir. Tüm insanlığın zor zamanlardan geçtiği bu günlerde Vefa Sosyal Destek Grupları’nda yer alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla sorumluluk duygusu ile göstermiş olduğunuz hayırseverlik ve yardımlarınız nedeniyle sizlere şükranlarımı sunar, teşekkür ederim.” ifadeleri yer aldı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise, “yaşadığımız bu süreçte gösterdikleri özveri ve gayret için ilimiz genelindeki tüm personelimize ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu yaptıklarımızın karşılığı manevi olarak amel defterimize yazılır. Bu iyiliklerin milletimizin gönlündeki, kalbindeki yerimizin de daha da artmasına vesile olur. Sayın Valimizin bizleri teşekkür belgesi ile onore etmesi bizleri son derece mutlu etmiştir.” dedi.