25.06.2020

Rize’de “Tahkikat ve Disiplin İşlemleri” Konulu Seminer Verildi

İl ve ilçe müftülüklerimizin genel teftişi münasebetiyle ilimizde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Başmüfettişi Dr. Dursun Aygün tarafından Rize’de “Tahkikat ve Disiplin İşlemleri” konulu seminer verildi.

Genel teftiş tamamlandıktan sonra rehberlik kapsamında İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler ve Şeflere yönelik düzenlenen programda İl Müftüsü Naci Çakmakçı, selamlama konuşması yaparak seminerin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’nde sosyal mesafe kuralına uygun gerçekleştirilen seminerde tahkikat ve disiplin işlemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlara değinildi.

Başmüfettiş Dr. Dursun Aygün seminerde; başarılı etkin ve verimli hizmetlerinden dolayı katılımcılara teşekkür ederek, soruşturma yapacak personelin kendilerini iyi yetiştirmeleri, ihtiyaç duyacakları kanun ve mevzuatları iyi bilmeleri gerektiği hususlarına dikkat çekti. Tahkikata başlamadan önce iyi bir hazırlık yapılması, çalışma planı hazırlanması, delillerin toplanması, tasnifi, değerlendirilmesi ve rapor yazım tekniklerine değinen Aygün, rapor çeşitleri ile raporlarda yer alan tekliflere ilişkin iş ve işlemlerden söz etti.

Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla seminer sona erdi.