15.06.2020

Rize’de hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları, yüzde 30 kapasite ile yeniden eğitim-öğretime başladı.

Koronavirüsle mücadelede belirlenen normalleşme takvimi kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Rize Müftülüğüne bağlı hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında da kademeli olarak yeniden yüz yüze eğitime başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 81 ile gönderdiği "Kur'an Kursları Yeni Normalleşme Süreci" konulu yazısına istinaden Rize’de hafızlık eğitimi verilen Kur’an kursları  kademeli olarak yeniden eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.

Konu ile alakalı İl Müftüsü Naci Çakmakçı; Covid-19 salgını sebebiyle 16-29 Mart 2020 tarihleri arasında eğitim programlarına ara verildiğini hatırlatarak, 30 Mart 2020 tarihinden itibaren hafızlık eğitimlerine internet ve bilişim imkânları vasıtasıyla uzaktan eğitim yoluyla devam edildiğini belirtti.

Çakmakçı, bu süreçte Rize Merkez’de 53, İl genelinde ise 95 öğrencimiz uzaktan eğitim yöntemiyle hafızlığını tamamlayarak, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağının örneğini sergilediler, dedi.

Çakmakçı, kademeli bir şekilde normalleşme adımlarının atılması kararı sonrası, hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarımızda da normalleşme sürecinin başlatılmasının Başkanlık onayıyla uygun görüldüğünü ifade ederek, bu çerçeve de 15 Haziran 2020 tarihi itibarı ile Rize ve ilçelerinde %30 kapasiteyle sosyal mesafe kurallarına uyularak, ilgili esaslar çerçevesinde eğitimlerin başladığını söyledi.

Çakmakçı, Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen 14 Kural afişinin öğrencilerin görebileceği yerlere asıldığını, uygun yerlere dezenfektan konulduğunu, öğrencilerin kurslara girerken ateşlerinin ölçüldüğünü, kurslarda sık sık havalandırma yapılacağını, sınıf, yatakhane, yemekhane ve diğer ortak kullanım alanlarında maske takılacağını, öğrencilere zorunlu olmadıkça izin kullandırılmayacağını, kronik rahatsızlığı olan öğrencilerin bu süreçte eğitimlerine uzaktan eğitim yolu ile devam edeceğini belirterek, sürecin sağlıklı bir biçimde yürütülmesi için müftülüklerimiz tarafından gerekli her türlü tedbirlerin alındığını ifade etti.