23.03.2019

“Çanakkale Şehitlerine” Şiirini Ezbere Okuma Yarışması İl Finali Yapıldı

Başkanlığımızca düzenlenen “18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi” münasebetiyle lise öğrencileri arasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışması il finali gerçekleştirildi.

22 Mart 2019 Cuma günü Rize Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen il finali yarışmasına Merkez, İyidere, Pazar, Kalkandere, Ardeşen, Derepazarı, İkizdere, Çayeli, Fındıklı ve Güneysu ilçelerinden 9 öğrenci katıldı.

Yarışmada değerlendirme komisyonu başkanı olarak İl Müftü Vekili Abdullah Köseoğlu, üye olarak RTEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr.Ümit Hunutlu, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Yunus Emre Küçük, Rize Merkez Tevfik İleri Anadolu Lisesi Öğretmeni Elif Ardıç ve Gençlik Koordinatörü İmam Hatip Bahattin Binici görev aldı.

15 Mart tarihinde yapılan ilçe birinciliği seçiminde yarışıp birinci olan öğrenciler, 22 Mart Cuma günü gerçekleştirilen il finali birinciliği için bütün hünerlerini sergileyip yarıştılar.

Oldukça heyecanlı geçen yarışmada birinci olan öğrenci yarım altın ve kitap, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler çeyrek altın ve kitap ile ödüllendirilirken dereceye giremeyen diğer öğrencilere ise kitap hediye edildi.

İl Müftü Vekilimiz Abdullah Köseoğlu, yarışmaya katılıp dereceye giren ve giremeyen bütün öğrencileri tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.

Yarışmada Dereceye Girenler:

Birinci: Sümeyye Atabay-Rize Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

İkinci: Melike Genç-Çayeli Fen Lisesi

Üçüncü: Kader Yavrucu-Ardeşen Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

BİRİNCİ YARIŞMACI SÜMEYYE ATABAY'IN ŞİİRİ: