23.03.2019

Yazışmada Yeni Sistem: Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)

Ülke genelindeki tüm illerde Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile ilgili personeli bilgilendirici ve eğitici seminerler devam ederken, ilimizde de daire personeli ve ilçe müftülük personeline seminer verildi.

Seminerler, 18-21 Şubat tarihleri arasında ilçe memurlarına, 21 Mart Cuma günü ise daire personelimize yönelik gerçekleştirildi.

Yasal mevzuat ve standartlara uygun şekilde, kurumumuzdaki belge ve bilgi alış verişinin elektronik ortama aktarılması ve internet üzerinden bu bilgilerin anlık olarak yönetilmesi amacıyla geliştirilen Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile, gerek kurum içi birimlerimiz arası yazışmalar gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmaların bilgisayar ortamında yapılması sağlanacak.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi ile yazışmaların standartlaşması, sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması, harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi, yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi, belge süreçlerinin etkin bir şekilde takibi, hedeflenmektedir

17-20 Aralık tarihlerinde Antalya’da düzenlenen seminere koordinatör olarak katılıp sistem hakkında bilgiler alan İl Müftülüğü İdari ve Mali İşler Şefi Abdullah Dokumacı ile Memur Mustafa Rüştü Yılmaz tarafından, il müftülüğü personeline ve ilçelerden gelen daire personeline Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Seminerlerin tamamlanmasıyla 81 ilde ve tüm ilçelerde 25 Mart tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan sistemle bürokrasi azaltılarak, kırtasiye ve zaman israfının önüne geçilmesi, belgelerin sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi amaçlanıyor.