12.12.2018

Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı

Makamında uğradığı menfur saldırı sonucu şehit olan; yüreği vatan ve millet sevdasıyla dolu, herkes tarafından sevilen, başarılı bir mesleki geçmişe sahip İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi için Rize Valiliği önünde tören düzenlendi.

Yağan yağmura rağmen çok sayıda vatandaşın katıldığı törende gerçekleştirilen konuşmalar ve saygı duruşunun ardından İl Müftümüz İsmail Yalçın tarafından dua edildi.

Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve diğer protokolle birlikte şehidimizin Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz vererek kalabalıkla birlikte cenaze nakil aracına kadar taşıdı.

Törenin ardından cenaze, toprağa verilmek üzere karayoluyla Trabzon'a, buradan da uçakla memleketi Mersin'e uğurlandı. Mersin Muğdat Camii'nde ikindi namazını müteakip Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi’nin kıldırdığı cenaze namazından sonra şehidimiz Mezitli'deki aile kabristanlığına defnedildi.

Şehidimize Allah’tan rahmet kederli ailesine ve yakınlarına sabır, saldırıda yaralanan Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma memuru Yiğit Can Köksal’a Cenab-ı Hakk’tan acil şifalar dileriz.