03.12.2018

“İslam ve Deizm” Kavramları Asla Yan Yana Gelemez

İl Müftü Yardımcımız Tuğba Kişmir, Üniversite öğrencileri ile gerçekleştirdiği buluşmada “Deizm” konusunu ele aldı.

İl Müftü Yardımcımız Tuğba Kişmir, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfi) Rize Şubesi Kadın ve Aile Koordinatörlüğünün düzenlediği sohbet programında Üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek son zamanların tartışmalı konusu haline gelen “deizm” hakkında açıklamalarda bulundu.

Sohbet programında gençler arasında hızlı yayılmakta olan Deizm akımının kökeni ve ortaya çıkışı hakkında öğrencileri bilgilendiren Kişmir, Deizm’in batıda Hristiyanlığa ve kiliseye karşı başlatılan bir akım olduğunu, aslında İslam bakış açısıyla bu kavramın asla yan yana gelemeyeceğini ifade etti. Batılıların Hristiyanlığı tanıdıkça Müslümanların ise İslam’ı bilmedikçe Deizm’e kaydığına vurgu yapan Kişmir, “Dinimizi sahih kaynaklardan Kur’an ve Sünnet eksenli öğrenmeliyiz” dedi.