04.11.2020

Bir Hadis Bir Yorum ile esnaf ziyaretleri

Pazar Müftülüğü Bayan hocalarımız her mekanda irşad projesi kapsamında "Bir Hadis Bir Yorum" programı ile bayan esnafımızı düzenli olarak ziyaret ediyorlar. Konuyla ilgili açıklama yapan Din Hizmetleri Uzmanımız Niğmet Çalışkan: Vaize Hocamız Emine Zengin  ile birlikte bayan esnaflarımızla bir arada olmak, onlarla müftülüğümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmek, milli manevi değerlerimizi paylaşmak ve en önemlisi Rabbimizin ilahi mesajlarını ve Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 'in Hadis-i Şeriflerini açıklayıp onlara anlatmak amacıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. dedi.  Pazar halkı ve esnaflarımıın bu ziyaretten oldukça memnun kaldıklarını belirten Çalışkan, "Esnafımız Hadis kartelasından bir Hadis-i Şerif seçiyor ve bizler de seçilen bu hadisi şerifi açıklayıp alınması  gereken dersleri ve öğütleri esnafımıza aktarıyoruz. Yapmış olduğumuz ziyaretlerden esnafımız memnuniyet duyduklarını ifade ediyorlar, bizler de bundan mutluluk duyuyoruz" diye beyan etti.