29.05.2020

29 MAYIS'TA FETİH RUHUYLA CAMİLERİMİZE KAVUŞTUK

Yeni Koronavirüs’ ün (KOVİD-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak, vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından 16 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemiz genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazları ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

29 Mayıs 2020 Cuma günü, Cuma Namazıyla birlikte Cuma namazlarımızı camilerimizin bahçelerinde/avlularında; öğle ve ikindi namazlarımızı ise camilerimizde cemaatle kılmaya başladık. Salgın hastalık nedeniyle abdestini evde al, seccadeni evden getir, camiye maskesiz girme, mesafeni koru gibi tedbirlerin alındığı Cuma namazını, İkizdere İlçe Merkezinde, Nurhan-Hasan EKŞİ Kültür Merkezinin yanındaki halı sahada İkizdere İlçe Müftümüz Hikmet BEKTAŞ kıldırdı. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı cuma namazında İlçe Kaymakamımız Sayın Cafer KAYMAKÇI ve Belediye Başkanı Hakan KARAGÖZ de hazır bulundu. Namaz öncesi Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatıyla, Türkiye Diyanet Vakfı İkizdere Şubesi olarak camilerimizin cemaatine; cemaatimizin de camilerine kavuşması vesilesiyle Rabbimize şükür nişanesi olarak Şükür Kurbanımızın sunumunu yaptık ve etini ihtiyaç sahiplerine ikram ettik.

12 camimizin açık alanlarında, 8 camimizin de yağmur yağdığı için tedbirlere uymak suretiyle içinde olmak üzere toplamda 20 camimizde yaklaşık 450 kişiyle cuma namazımızı özlemle, hasretle, bir o kadar da heyecanla eda ettik. Fetih coşkusuyla camilerimize kavuştuğumuz bu günümüzde her zaman olduğu gibi bu günde de dezenfektan, maske gibi ihtiyaçlarımızı karşılayarak bize her türlü imkanı sağlayan Kaymakamımız Sayın Cafer KAYMAKÇI’ya şükranlarımızı sunuyoruz. Bu müstesna günümüzde camilerimizi dezenfekte eden İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğündeki kardeşlerimize de İlçe Müftülüğü olarak teşekkür ediyoruz. Rabbimize hamdolsun. Rabbimiz şükür kurbanımızı, okuduğumuz hatimlerimizi, milletimizin bu salgın hastalıktan kurtulmasına, vatanımızın eman ve güvenine, bu salgın döneminde fedakarca çalışan herkesin sağlık ve afiyetine vesile eylesin.