03.06.2020

Uzun Bir Aradan Sonra Hemşin’de Sosyal Mesafe Kurallarına Uyularak Cuma Namazı Kılındı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerde toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından, normalleşme süreci kapsamında 29 Mayıs Cuma günü Ülkemiz genelinde olduğu gibi Hemşin'de de gerekli tedbirler alınarak müftülüğümüz tarafından belirlenen yerlerde ilk cuma namazı kılındı.

Uzun bir aradan sonra ilk defa cuma namazını kılabildiklerini belirten vatandaşlar, bir an önce Coronavirüs salgınından kurtulmak için dua ettiler.

Öte yandan Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ülke genelinde bin üç şubede şükür ifadesi olarak kurbanlar kesildi. Türkiye Diyanet Vakfı Hemşin Şubesi tarafından kesilen şükür kurbanlarının etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.