20.04.2017

Güneysu Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’ndan Kutlu Doğum Bayan Programı

Güneysu İlçe Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda bayanlara yönelik Kutlu Doğum Programı gerçekleştirdi.

Program İlçe Müftümüz Abdulkerim Çelik’in açılış ve selamlama konuşmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine değinen İlçe Müftümüz, güven kavramının toplumu birleştiren yegâne güç olduğuna vurgu yaparak birbirine güvenmeyen insanlardan müteşekkil bir yapıya “Toplum” değil ancak “insan yığını” denileceğini ifade etti.

İlçe Müftümüzün salondan ayrılmasından sonra ana programa geçildi. Programda Kur’an Kursu Öğreticisi Zeynep Kulaksız Kur’an tilavetinde bulundu, akabinde Birlik Mahallesi Kız Kur’an Kursu öğrencileri şiirlerini, Merkez Mahallesi Fetih Kız Kur’an Kursu öğrencileri de ilahilerini dillendirdiler. İl Vaizi Tuğba Kişmir’in, Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konulu sohbetinden sonra Rize Halk Eğitim Merkezi Katre-i Aheng Bayan Tasavvuf Musiki Korosu tarafından ney dinletisi ve ilahiler icra edildi. Program Güneli Kur’an Kursu öğrencilerinden Nermin Denirci’nin yaptığı dua ile devam etti. Programın sonunda İlçe Kaymakamımız İhsan Selim Baydaş’ın Hanımı Zeynep Baydaş tarafından İl Vaizi Tuğba Kişmir ve Koro Şefi Azize Yığcı’ya plaket ve hediye taktimde bulundu.

Güneysu İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu olarak, programımıza yoğun ilgi gösteren tüm bayanlara teşekkür ederiz.