13.03.2024

Derepazarında Filistin İçin Hayır Çarşısı Kuruldu

Derepazarı İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Derepazarı Şubesi tarafından, geliri Filistin'e bağışlanmak üzere 8 Mart'da hayır çarşısı düzenlendi.

Merkez Sohtorik Camii müştemilatında kurulan Hayır Çarşısında, Kur'an kursu hocalarımız, imamlarımız, Derepazarı halkımızın Filistin'deki kardeşlerimize bir nebze olsun destek olmak için evlerinde hazırladığı ürünler ve el işleri satışa sunuldu. Hayır Çarşısının açılışına İlçe Kaymakamı Sayın Samet YÜKSELECEK, İlçe Müftüsü Metin DERTLİ, görevliler ile birlikte çok sayıda hayırsever vatandaş iştirak etti. İlçe Müftüsü DERTLİ,İsrail saldırılarını kınayarak, "Böyle savaşlar son bulsun, çocuklar ölmesin. Bu dram inşallah son olur." dedi. Kermesin faydalı ve Filistinli kardeşlerimizin acılı yüreklerine bir nebze de olsa ferahlık vesilesi olması için duada bulundu.

Düzenlenen Hayır Çarşısından elde edilen gelirin tamamı olan 115.602,5 TL Türkiye Diyanet Vakfı Gazze Hesabına yatırılmıştır.

Kurulan Hayır Çarşısı katılan katkıda bulunan Başta görevlilerimiz olmak üzere Derepazarı halkına teşekür ediyoruz.