05.03.2024

Ramazan Ayı Öncesi Son Aylık Mutat Personel Toplantısı Yapıldı

2024 yılı Ramazan ayı öncesi son aylık mutat personel toplantısı 4 Şubat Pazartesi günü kaymakamlık toplantı salonunda İlçe Kaymakamı Sayın Samet YÜKSELECEK'in katılımıyla yapıldı.

Merkez ve köylerde görev yapan din görevlileri ile büro personellerinin katıldığı toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıda personele hitap eden İlçe Kaymakamı Samet YÜKSELECEK; “Ramazan Ayı Tedbirleri”  hakkında görevlilere hitap etti.

Sonrasında İlçe Müftüsü Metin DERTLİ Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılı Ramazan Ayı talimatında yapılması istenilen konular hakkında personeli bilgilendirdi. Ramazan ayı boyunca görevli bulundukları mahallerde “Ramazan ve Ahiret Bilinci” temasıyla cami içi ve cami dışı programlar düzenlemelerini istedi.

Ayrıca yaklaşan yerel seçimlerde personellerin her türlü siyasi görüşe eşit mesafede olmalarını isteyen İlçe Müftüsü DERTLİ; seçim süreci boyunca cemaat tarafından yanlış algılanabilecek, herhangi bir siyasi görüşü çağrıştıracak tutum ve davranışlardan uzak kalmaları ile kendi siyasi görüşlerini belli etmemeleri yönünde telkinlerde bulundu.

Toplantı, din görevlilerinin taleplerinin dinlenmesi ve karşılıklı görüş alış-verişinden sonra sona erdi.