26.01.2023

Regaip Gecesi Dualarla İdrak Edildi

Regaip kandili ilçemiz kur-an kurslarında ve camilerinde kur-an'ı kerim ve dualarla idrak edildi.

İslam âlemi,üç aylara kavuşmanın ve üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandil’ine ulaşmanın sevinç ve heyecanını yaşadı.

Mübarek olması için Peygamberimizin duasına mazhar olan, hürmete layık olduğu için haram aylardan birisi kabul edilen ve Ramazanı Şerifin müjdecisi/habercisi Recebi Şerifin ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili tüm camilerimizde cemaatimizin yoğun katılımıyla idrak edildi.

Peygamber Efendimiz (Sallallahu aleyhi ve sellem) üç aylara ulaşmadan önce, "Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan'a kavuştur." diye dua etmişti. Recep ayının ilk kandili olan "Regaib Kandili"ni Müslümanlar huzurla idrak etti.

Dünya genelinde ve ülkemizde Müslümanlar bu mübarek geceyi camilerde ihya etti. Soğuk havaya rağmen Camilerimizi yediden yetmişe dolduran vatandaşlarımız okunan Kur'an Tilavetleri, Mevlidler, ilahiler ve dualarla kandilin manevi atmosferini idrak etti.

Regaib Gecenizi tebrik eder, islam dünyasına, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederiz.

#regaibgecesi #regaibkandili #regaib

#islam #ibadet #derepazımüftülüğürize