10.11.2023

Ardeşen'de Filistin’e destek için ‘Hayır Çarşısı’ kuruldu

Ardeşen İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Ardeşen Şubesi tarafından, geliri Filistin'e bağışlanmak üzere hayır çarşısı düzenlendi.

Prof. Dr. Kemal SANDIKÇI Camii önünde düzenlenen hayır çarşısının açılışı İlçe Müftüsü Mehmet GENÇ tarafından dualarla gerçekleştirildi.

İlçe Müftüsü Mehmet GENÇ açılışta gerçekleştirdiği konuşmada “Filistin’deki mazlum kardeşlerimize dualarımızla destekte bulunduğumuz gibi hayır çarşımızdan elde edeceğimiz gelirle de onların maddi ihtiyaçlarını karışlamak için seferber olduk. İşgalci İsrail’in yaptığı zulmü görüyoruz. Yüce Allah orada şehit olan kardeşlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Mekanlarını Cennet eylesin. Bizlere de birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde yaşamayı ve daha çok destek olmayı nasip eylesin. Dünyanın neresinde zulme uğrayan kardeşlerimiz varsa Rabbim hepsinin yardımcısı olsun. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Diyanet Vakfı Ardeşen Şubesine Personelimize, Kur’an Kursu Öğreticilerimize, Öğrencilerimize ve Hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış programına Ardeşen Kaymakamı Ferhat ALTAY Ardeşen Belediye Başkanı Avni KAHYA, İlçe Kurum Amirleri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.