24.09.2018

Türkiye Diyanet Vakfı Rize de Farklı

Ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olan Türkiye Diyanet Vakfı’na halkımızın teveccühü her geçen gün artarak devam ediyor.

Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için insanlara ve bu yolda çaba sarf eden kurumlara maddi ve manevi destek olma misyonuyla çalıştıklarını ifade ederek Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin son bir buçuk yılda gerçekleştirdiği faaliyetleri değerlendirdi.

İl Müftüsü Yalçın, Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetlerini Rize olarak önemsediklerini ve desteklediklerini belirtirken, "Hediyem Kur'an Olsun”, "Halep'te İnsanlık Ölmesin” ve "Bir Damla Hayat Su Kuyusu” kampanyaları düzenlediklerini, gerçekleştirilen 2018 yılı vekâletle kurban bağışı kampanyasında da bir önceki yıla oranla % 143 artış gösterildiğini ifade ederek konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hediyem Kur'an Olsun Kampanyası

Müftü Yalçın, “Türkiye Diyanet Vakfı son zamanlarda yurt içinde ve yurt dışında yoğun bir şekilde Kur’an-ı Kerim talebiyle karşılaşmaktadır. Bu taleplerle ortaya çıkan mealli Kur’an-ı Kerim ihtiyacını karşılama, Kur’anın daha iyi anlaşılmasına katkı sağlama ve evrensel Kur’an farkındalığı oluşturma gereği göz önünde bulundurularak Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği halinde Hediyem Kur’an Olsun projesini başlatmış ve bizler de Rizeliler olarak bu kampanyaya 39 bin adet Kur’an-ı Kerim bağışıyla 624 bin TL destekte bulunduk” dedi.

Halep'te İnsanlık Ölmesin Yardım Kampanyası

Yalçın, “Dünyada kullanılması suç olarak kabul edilen kimyasal silahların, genç-yaşlı demeden insanların üzerinde denendiği, 4 haneli rakamların ölü sayısı için kolayca telaffuz edildiği, aylarca temel insani ihtiyaçların karşılanamadığı, mazlumlara nefes olabilecek yardım konvoylarının şehre girişinin yasaklandığı, hastanelerin tamamen yok olduğu ve yaralıların tedavi edilemediği bir ülke düşünün… Suriye’nin ikinci büyük şehri Halep… Tarih ve gönül bağımızın bulunduğu İslam medeniyetinin kadim şehri, yoğun bombardıman altında yok olurken bizler yatağımızda rahat uyuyamazdık. Rizeliler olarak seferber olduk ve "Halep'te İnsanlık Ölmesin” yardım kampanyası düzenleyerek 424 bin TL yardımla katkı sağladık” dedi.

Bir Damla Hayat Su Kuyusu Kampanyası

Bir diğer kampanyanın detaylarından söz eden İl Müftüsü İsmail Yalçın, “Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların uzun yıllar temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü su kuyuları oluşturmak maksadıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan “Dünya’ya bir damla hayat” su kuyusu projesine Rize Şubesi olarak bizim de bir katkımız olmalıydı. Yardımsever Rize halkının desteğiyle projeye katkıda bulunarak, yakın zamanda Moritanya’da açılacak olan 12 su kuyusu için 700 bin TL topladık” dedi.

Vekâletle Kurban Bağışı Kampanyası

Vekâletle Kurban Bağışı Kampanyasına da değinen Müftü Yalçın, “Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi olarak ilimizde yürüttüğümüz ve Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'ın bağışıyla başlattığımız kampanyaya ilimizde kurum-kuruluş çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halkımız bağışta bulunarak ilimizi bir kez daha kardeşlikte öncü yaptılar. 2018 yılı vekâletle kurban bağışı kampanyasında bir önceki yıla oranla % 143 artışla 2 bin 560 kurban hisse bağışı yapıldı ve Rize nüfusa oranla ülke genelinde 2. sıradaki yerini aldı” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi’nin diğer çalışmalarına da değinen Yalçın, Çayeli ilçesinde 6 katlı, 150 öğrenci kapasiteli “Bölge Yatılı Hafızlık Proje Kur’an Kursu” ve Rize Merkez Tophane Mahallesinde 5 katlı 100 öğrenci kapasiteli Kur’an kursu inşaatlarına başlandığını ifade ederek çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini ve kısa zamanda inşaatların tamamlanacağını söyledi.

İl Müftüsü İsmail Yalçın, “bütün bu faaliyetleri birlikte gerçekleştirdiğimiz başta Müftü Yardımcılarımız olmak üzere İlçe Müftülerimiz ve kurumumuzun her kademesinde çalışan bütün personelimize teşekkür ediyor, destekte bulunan kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever vatandaşlarımızın bütün emeklerini hayırla yâd ediyor, yapılan hayırların daim olmasını Yüce Mevlâ’dan temenni ve niyaz ediyorum” duasıyla önümüzdeki günlerde yeni iyilik kampanyasının başlatılacağı bilgisini verdi.