20.08.2018

Rize Yine Kardeşlikte Öncü

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen 2018 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı Kampanyasında ilimiz nüfusa oranla ülke genelinde 2. sırada.

Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi olarak ilimizde yürüttüğümüz ve Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'ın bağışıyla başlattığımız Vekalet Yoluyla Kurban Bağışı kampanyasına ilimizde kurum-kuruluş çalışanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halkımız bağışta bulunarak ilimizi bir kez daha kardeşlikte öncü yaptılar.

İl Müftümüz İsmail Yalçın'ın öncülüğünde, yazılı ve görsel medyanın destekleri ile teşkilatımızın her kademesindeki personelimizin özverili çalışmaları neticesinde Rize il geneli bu yıl farklı, renkli ve etkili bir kampanya gerçekleştirildi. Kampanya çerçevesinde bu yıl personel toplantıları, istişare buluşmaları ve Tv programları gerçekleştirilerek ilimiz ve ilçelerimizde kurban bağış noktaları açıldı, kurum-kuruluş, esnaf ve STK ziyaretleri gerçekleştirildi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın, ülke genelinde Kurban bağış sayısının 409 bin 877 olduğunu belirterek ilimiz geneli geçtiğimiz yıl 1052 olan kurban bağış sayımızın bu yıl 2 bin 560 rakamına ulaştığını ve sayısal verilere göre nüfusa oranla ülke genelinde ikinci sırada olduğumuzu ifade etti. Ayrıca ilimizden iki personelin kurban dağıtımı gerçekleştirmek üzere Burkina Faso ve Namibya'ya gönderildiğini bildiren Yalçın, bu vesile ile kardeşliğin kıtalara taşındığını söyledi. Kardeşliğin ırkı ve rengi olmadığını sözlerine ekleyen Yalçın, gerek ülkemizin 280 il ve ilçesinde gerek dünyanın 145 ülkesi 436 bölgesinde görevlendirdiğimiz gönüllülerimiz “emanetiniz emanetimizdir” düsturuyla emanetleri tek tek kontrol ederek ihtiyaç sahibi olan herkese ulaştırmaya çalışıyor, dedi. Müftü Yalçın, bu anlamlı kampanyaya başta öncülük eden din gönüllülerimize, destek olan kurum ve kuruluş çalışanlarına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, basın mensuplarına ve tüm halkımıza teşekkür ediyor, bu uğurda bugüne kadar verilen bütün emekleri hayırla yad ediyoruz, dedi.