15.08.2018

İl Müftü Yardımcımız Hakkı Gür Almanya/Essen Ataşeliğine Atandı

İl Müftü Yardımcımız Hakkı Gür, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışında sürekli görev yapacak ataşe ve müşavirler kararnamesiyle Almanya’nın Essen Başkonsolosluğu Ataşeliğine atandı.

İl Müftülüğü tarafından onuruna düzenlenen veda programına İl Müftü Vekilimiz Naci Çakmakçı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Müftü Yardımcımız Abdullah Köseoğlu, Çayeli Müftüsü Mehmet Uzun, Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik, Hemşin Müftüsü Ümmet Durmuş, Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, daire personeli ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Hakkı Gür hocamızın özgeçmişini konu alan sinevizyon gösterimi ve Ayniyat Saymanımız Şair Kamil Hoşoğlu’nun kaleme aldığı hocamızı tasvir eden şiirinin okunmasıyla devam etti.

İlçe Müftüleri, İhtisas Merkezi Müdürü ve din görevlilerimizin duygu ve düşüncelerini bildirmesinin ardından İl Müftü Vekilimiz Naci Çakmakçı, 2 buçuk yıla yakın aynı kulvarda mesai arkadaşlığı yaparak birlikte çok güzel hizmetlere imza attıklarını ifade etti ve yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Essen Ataşeliğine Atanan Hakkı Gür hocamız veda konuşmasında, 30 yıldır bu teşkilatta çeşitli kademelerde gururla görev yaptığını, Rize’de görev yapmaktan çok büyük bir şeref duyduğunu ve görevini layıkıyla yapan hocalarla birlikte çalışmaktan da onur duyduğunu ifade etti. Zaman zaman duygulanan Gür, konuşmasını helallik isteyerek tamamlarken, kendisinin de hakkını helal ettiğini belirtti ve hayırlı hizmetler için dostlarından dua istedi.

İlimiz müftülüğünde İdari ve Mali İşler, Din Hizmetleri, ve Hac birimlerinde başarılı hizmetlerde bulunan Hakkı Gür hocamız, özellikle Çayeli ilçesindeki Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunun tamamlanabilmesi için özveriyle çalıştı. Dürüst kişiliğiyle, kendine özgü titiz ve hassas bir çalışma prensibiyle Rize’deki görevini tamamlayan Hakkı Gür hocamıza yeni görevinde başarılar diler, sorumluluk gerektiren bu zorlu görevde Yüce Allah’tan muvaffakiyetler dileriz.