01.08.2018

İl Vaizi Tuğba Kişmir İl Müftü Yardımcısı Olarak Atandı

Rize İl Vaizi ve Gençlik Koordinatörü olarak görev yapan Tuğba Kişmir, Rize İl Müftülüğüne Bayan Müftü Yardımcısı olarak atandı.

Tuğba Kişmir Kimdir?

1981 yılında Rize'de doğdu. 1998-99 Rize İmam Hatip Lisesi’nden, 2003 Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 2012 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Psikolojisi Anabilim Dalı’nda "Tasavvuf Psikolojisi Açısından Nefsin Olgunlaşma Sürecinin Karaktere Etkisi" teziyle yüksek lisansını tamamladı. 2004 yılında Fahri Kur'an kursu öğreticisi olarak Rize İl Müftülüğünde göreve başladı. 2010 yılında vaiz olarak müftülüğümüze atanan Tuğba Kişmir 8 yıl boyunca Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nda görev aldı.

Çay TV'de bir dönem "İbadet ve Hayat" adlı dini programı hazırladı. Rize'nin yerel gazetesi Güneş'te köşe yazarlığı yapan Tuğba Kişmir'in Emanet, Mavi Yeşil ve Diyanet dergilerinde yazıları yayınlandı.

2017 yılından beri Gençlik Koordinatörlüğü görevini de sürdüren Tuğba Kişmir evli ve iki çocuk annesidir.